Elmondhatjuk, hogy évről évre több családnak tudunk segítséget nyújtani és ez csodálatos érzés.

2022-ben már 51 családnak segítettünk, közel 13 millió forinttal. Ugye milyen jók vagytok? Mert ezeknek a családoknak továbbra is nektek köszönhetően tudunk segíteni. Mi csak koordinálunk, de a dicsőség a Tiétek! Köszönjük, hogy velünk vagytok, és hónapról hónapra többen vagyunk.

Gazdagodj Boldogan és SzuperÉn

Ebben az évben is, ahogyan korábban is, Ádám a könyvei után befolyt profit 100%-át küldte át az alapítványnak. Ennek köszönhetően év végén több projektet is ki tudtunk pótolni, hogy a családoknak a karácsony tényleg felejthetetlen legyen.

2022 Szuperprojektje

Ahogyan tavaly, idén is igyekeztem kiválasztani egy Szuperprojektet, ami nem attól szuper, mert különleges az ügy, vagy nagyobb az összeg. Ezek attól Szuperprojektek, hogy hatalmas összefogás van mögötte. Nagyon nehéz volt dönteni, mert nagyon sok olyan projekt volt, amit valami ok miatt ki lehetett volna választani erre a posztra.

2022 Szuperprojektje László volt, akinek művégtagra folytattunk gyűjtést.

Laci, egy Békés megyei faluban él, Kamuton. Egy kertben dolgozott, amikor egy óvatlan pillanatban az ágdaráló behúzta a karját. Az orvosok igyekeztek mindent megtenni, de Laci karja annyira roncsolódott, hogy nem tudták megmenteni és váll alatt amputálni kellett.

Amikor megláttam a közösségi oldalon, azon gondolkodtam, hogyan tudnánk neki segíteni. Beszéltünk, és mivel az összeg a többi projekthez képest igen magas volt, türelmet kértem Lacitól, amíg ez megvalósul. A robotikus kar ugyanis TB támogatással került közel 20 millió forintba.

És ami ezután jött… Hihetetlen összefogásnak voltunk szemtanúi.

Laci első posztja közel 25 ezres elérést hozott, hiszen nagyon sokan szeretik. Ezért is neveztük el szeretetmérőnek.

Végtelen optimizmusával és fergeteges humorával képtelenek voltunk komolyan beszélgetni, állandóan csak röhögtünk mindenen. Nem azt éreztem, hogy egy segítségkérővel beszélek, hanem egy ezeréves jóbaráttal.

Laci projektje végül karácsony előtt teljesült, így egy havi törlesztőt össze tudtunk neki gyűjteni a robotikus karra.

Szuperprojekt 2

Igen, tényleg sok jó projektünk volt idén, és nem tudtam dönteni. Volt egy másik, ami személyes kedvencem.

Egy Pakisztáni családnak segítettünk azzal, hogy jogosítványt szerezhessen az anyuka.

Ez még így önmagában tudom, hogy nem nagy dolog, volt már több ilyen kérés is.

A családról tudni kell, hogy értelmiségi diplomás család, akik korábban tanárként dolgoztak. Magyarországon a nyelvtudás hiányában nem tudtak tanárként elhelyezni, és a Rákosszeg Parki családok átmeneti otthonban éltek, és egy konyhán dolgoztak.

Nem sokkal később, hogy a projekt kikerült az oldalra, a konyhán dolgozó kollégáktól kaptunk egy e-mailt, hogy szeretnék ők támogatni a családot.

Sanika és családja pedig ilyen boldog volt amikor megkapták a támogatást:

Szép példája volt ez a projekt annak, hogy egy munkahely nem csak egy munkahely, hanem egy új család, akikben megbízhatunk.  

Végtelenül hálásak vagyunk, hogy 2022-ben is számíthattunk rátok. Köszönjük szépen, hogy velünk vagytok.

Ne feledd, mi itt vagyunk. Ha ismersz valakit, akinek segíthetünk, vagy épp Te vagy megrekedve, akkor tudd, hogy a hello@azenugyem.hu címre bármikor küldhetsz egy e-mailt és segítünk neked, amiben csak tudunk.

Reméljük, hogy a következő évben még nehezebb lesz szuperprojektet választanunk.

 

Legyen csodaszép napotok:

Évi