Problémám: 

2024. február 7-én kerékpáros edzés közben elütött egy kamion. A baleset következtében elveszítettem jobb lábamat. Ahhoz, hogy felépülésem után a lehető legteljesebb életet tudjam élni, egy protézisre lesz szükségem. Egy ilyen protézisre nincs elég pénzünk, ebben szeretnék segítséget kérni.

Somoghy Attila vagyok, 55 éves testnevelő tanár, amatőr kerékpárversenyző. Feleségemmel élek, aki szintén pedagógus. Egész életemben sportoltam, életem a mozgás. Triatlon versenyzőként 10-szer teljesítettem az Ironman távot, mely 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és 42 km futásból áll. A triatlonozás után megmaradt a kerékpár, mint legkedvesebb sportág. Ezt a mai napig amatőr szinten versenyszerűen űzöm. Egy kis nógrád megyei faluban, Nőtincsen tanítok testnevelést és a 6. osztály osztályfőnöke vagyok.

Bemutatkozás:

Kerékpár versenyzőként az edzés számunkra a közúton zajlik. Több, mint 30 éve versenyzek, több tízezer kilométer van már a lábaimban. Ennyi idő alatt, ennyi kilométert összegyűjtve hatalmas rutinra is szert tesz az ember. Mégis február 7-én bekövetkezett az, amitől minden kerékpáros talán a legjobban retteg: elütöttek. Ráadásul egy kamion. A baleset során bekerültem a kamion alá, ami több tíz méteren keresztül húzott magával, mire végre megállt. Súlyos életveszélyes, politraumatikus állapotban kerültem kórházba, ahol 4 napi altatásban töltött idő után arra ébredtem, hogy elveszítettem a jobb a lábam. Testnevelőként, kerékpár versenyzőként ez szinte mindennek a végét jelentette. Mégis úgy döntöttem, hogy nem adom fel. Egy nagyon kemény és borzasztóan nehéz utat választottam. Célom, hogy protézissel ugyanolyan életet élhessek, mint amilyet a baleset előtt éltem. Szeretem a tanítást, szeretek tanítani, így az meg sem fordult a fejemben, hogy elhagyom a pályát. A gyerekek visszavárnak, igazgatóm szintén biztosított arról, hogy visszavár, gyógyulásom után továbbra is taníthatom a testnevelés tantárgyat. Mivel életem a kerékpározás, a távlati célok között kiemelt helyen szerepel, hogy újra kerékpárra ülhessek és közel azon a szinten űzhessem imádott sportomat, mint a balesetig tettem. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő protézis beszerzése, megvásárlása, mely sajnos egy kisebb vagyon. Ahhoz kérek segítséget, hogy meg tudjam vásárolni a megfelelő protézist, így újra taníthassak, kerékpározhassak, teljes életet élhessek.

Mire lenne szükségem?

Minél hamarabb, hogy a rehabiltációt követően használni tudjam az eszközt

Mikor lenne szükségem a segítségre?

Amint összegyűlik az összeg.

Támogatóinknak hálásan köszönjük a beérkezett összegeket, fantasztikusak vagytok!