Ebben a projektben 2 anyukának szeretnénk segíteni, hogy az Átmeneti otthon utáni életük könnyebben induljon. Mindkét Édesanya bántalmazó kapcsolatból menekült az otthonba, gyermekeikkel együtt.  A beérkezett összegekből a szükséges háztartási gépeket fogjuk nekik megvásárolni.

Problémám: 

Kovács Patrícia: 3 gyermekemmel Patríciával (4 éves), Boglárkával (1 éves) és Leonárdóval (3 hónapos) jelenleg a Családok Átmeneti Otthonában élük.16 éves koromig édesanyám nevelt testvéreimmel együtt, a körülmények azonban olyan mértékben romlottak, hogy kiemeltek a családból és 18 éves koromig nevelőotthonban nevelkedtem testvéreimmel. Bátyám segítségével kezdtem meg az önállóságot tanulni.

Szabó Angéla: 4 gyermekemmel Zolikával (11 éves), Tibikével (7 éves), Lacikával (5 éves)l és Edmonddal (1 éves) a Családok Átmeneti Otthonában élek. Rossz családi körülmények miatt már kisgyermek koromban kiemeltek a családomból és nevelőszülők neveltek fel, akik nagyon jól bántak velem, érzelmi világom sokat gazdagodott mellettük. A rossz családi minta azonban, akaratom ellenére is hatással volt felnőtt életemben hozott döntéseimre. Jómagam is bántalmazó kapcsolatba, házasságba kerültem bele egymást követő két alkalommal.

Bemutatkozás:

Kovács Patrícia: Jelenleg egy 6 éves párkapcsolatból, amelyből 3 gyermekünk született, lépek ki és kezdünk új életet, mert a kapcsolatunk bántalmazóvá vált. Elég erősnek és talpraesettnek érzem magam ahhoz, hogy egyedül képes legyek felnevelni három gyermekemet. Van már tapasztalatom a munkaerő-piacon, hosszabb időszakot dolgoztam egy munkahelyen a gyermekek születése előtt. Munkavállalással kívánom megteremteni a kiköltözésünk alapjait. Anyagi támogató hátterem ugyan nincs, távoli családtagok segítségére számíthatok, hogy a kicsi gyermekeim mellett is rendszeres munkát tudjak vállalni, és a város szociális bérlakás programját vagy albérletet igénybe tudjak venni. Egy pénzbeli támogatás stabil életkezdést biztosítana az intézményből történő kiköltözésünkhöz, mint szükséges ingóságok beszerzésében.

Szabó Angéla: Most szakemberek segítségével tanulom azt, hogyan kell kilépni egy bántalmazó kapcsolatból. Januártól legkisebb gyermekem bölcsődei elhelyezését követően munkát kívánok vállalni, hogy egyedülálló anyaként meg tudjam teremteni az anyagi feltételeket albérletbe történő kiköltözésünkhöz. Támogató hátérrel nem rendelkezem, azonban hiszem, hogy a gyermekeim korára tekintettel képessé válok egyedül nevelni gyermekeim. Egy pénzbeli támogatás stabil életkezdést biztosítana az intézményből történő kiköltözésünkhöz, mint szükséges ingóságok beszerzésében.

Mire lenne szükségem?

Mindkét családnak a kiköltözésük idejére szeretnénk megvásárolni a szükséges háztartási gépeket, melyek összköltsége óriási, meglétük viszont elengedhetetlen.

Mikor lenne szükségem a segítségre?

Amint összegyűlik az összeg, szeretnénk megvásárolni nekik a berendezéseket