Ebben a projektben 2 család felnőtt tagjainak igyekszünk segíteni, hogy egy új szakma elsajátításának köszönhetően több és biztosabb bevételük legyen.

Problémám: 

Horváth István: 3 műszakban dolgozom gyári munkásként öntödében. Fizikailag nagyon megvisel, a lábaim már nem bírják a folytonos műszakokat. 7 éve, hogy a itt dolgozok és cégen belül targoncavezetői munkát tudnék vállalni, ha meglenne a képesítésem. Fizikailag könnyebb lenne és a fizetésem is több lenne.

Madai Eszter: Gyermekeim születése előtt egy gyorsétteremben dolgoztam, de első szakmámat még nem sikerült megszereznem. Ezen szeretnék változtatni, ám anyagi lehetőségeink igen korlátozottak.

Bemutatkozás:

Horváth István: Horváth István vagyok 49 éves, 3 gyermekes édesapa. Feleségemmel Judittal közösen neveljük a gyermekeinket. Bencét aki 10 éves, Gergőt aki 8 éves és Ákost aki 6éves. szeretetben és boldogságban éljük napjainkat, de a munka minősége és a magasabb fizetés, kevésbé megterhelő napokat biztosítana számunkra.

Madai Eszter: Madai Eszter vagyok, 27 éves. Jelenleg gyerekekkel vagyok itthon, előtte gyorsétterem dolgoztam, férjem gyorsétteremben dolgozik. 6 éve vagyunk
együtt, 3 éve házasok, 3 csodálatos gyerkőc szülei vagyunk, Bence 4 éves, Zsombor 2 éves és Eliza 6 hónapos. Többször is elkezdtük az összegeket összegyűjteni, de sajnos eddig
mindig közbejött valami . Férjemet elütötték, szemüvegét meg kellett akkor megcsináltatni,mert anélkül nem tudott dolgozni, idén pedig anyukájának váratlan halála miatt. Jelenlegi helyzetünk sajnos nem engedi meg hogy elvégezzem életem első szakmáját és már abba térhessek vissza GYED-ről.

Mire lenne szükségem?

Horváth István: Olyan targonca és rakodógép képzésre lenne szükségem, amivel tovább képezhetem magam, annak érdekében, hogy jobb és kevésbé megterhelő munkát tudjak végezni, több fizetésért.

Madai Eszter: A képzés amit el szeretnék kezdeni a Pénzügy és számviteli ügyintéző. Ezzel jobb állást szeretnék szerezni, hogy jobbá tegyük életünket.

Mikor lenne szükségem a segítségre?

A szülők az összeg összegyűlése után azonnal jelentkeznek a képzésekre.