Problémám: 

Ebben a projektben 2 idős hölgynek szeretnénk segíteni azzal, hogy szemüvegük költségeit a Galéria Optika támogatásával átvállaljuk.

Gizella: Szemeim rossz állapota miatt fényre sötétedős multifokális szemüvegre van szükségem. Férjem rokkant, és csekély bevételünket az ő jövedelme és az ápolási díj teszi ki. A szemüveg, amire szükségem lenne, több mint 200 000 forint lenne. Ekkora összeget azonban nem tudunk kigazdálkodni. Mindennapjaimban viszont nagyon nagy szükségem lenne rá, hiszen megfelelő szemüveg nélkül még a közlekedés sem egyszerű.

Orsolya:  Édesanyámnak (Luppa Imréné), nagy szüksége lenne szemüvegre. Sajnos ami volt neki teljesen tönkrement, a látása is romlott. Több betegsége is van, de a legnagyobb kihívás, amivel küzd, a daganat. A kezelések során sokat romlott az általános állapota, nagyon gyenge, szinte ágyhoz kötött. Részmunkaidőben dolgozom, mivel rokkant vagyok, így az én ellátásomból és az ő nyugdíjából élünk. Nem tudunk kifizetni egy több tízezres szemveget sajnos.

Bemutatkozás:

Gizella: Szabó Kosztyi Gizella vagyok, és közel 10 éve élünk Újpalotán albérletben, a rokkant férjemmel. Az ö jövedelméből és az ápolási díjból élünk szerényen, de boldogságban. 3 éve vagyok aktív segítője az Újpalotai Nagycsaládosok Egyesületének, így számomra is nagyon fontos mások segítése, támogatása.

Orsolya: Sipos Orsolya vagyok, édesanyámmal ketten élünk. Mióta a daganatot diagnosztizálták nála, azóta a folyamatos kezelések, terápiák miatt teljesen ágyhoz van kötve. Nagyon szeret olvasni, de tönkrement a régi szemüvege, így most az olvasással sem tudja elterelni a figyelmét a betegségéről. Nagyon sokat segítene a testi, lelki gyógyulásában, ha kaphatna egy olyan szemüveget, amivel olvashat, és rendesen láthat, hiszen látása az utóbbi években nagyon sokat romlott

Mire lenne szükségem?

Gizella: Egy multifokális, fényre sötétedő szemüvegre van szükségem, hogy egyre problémásabb látásom ne romoljon tovább. Sajnos ezeknek a szemüvegeknek az ára több mint 200 000 Forint, melyet szerény jövedelmünkből nem tudunk kifizetni.

Orsolya: Édesanyámnak egy megfelelő dioptriájú szemüvegre lenne szüksége, melynek költsége több mint 50 000 Ft

A Galéria Optika felajánlotta a hölgyeknek a segítségét, így összesen 167 000 Ft-ot szeretnénk összegyűjteni számukra.

Mikor lenne szükségem a segítségre?

Amint összegyűlik az összeg, szeretnénk elkészíttetni a szemüvegeket Gizellának és Irénnek.