Problémám:

5 gyermekünkkel élünk Budapesten a Családok Átmeneti otthonában. Feleségem és én is dolgozunk, egyre közelebb vagyunk saját albérletünköz, hála az Otthon támogatásának. Azonban ekkora családdal csak olyan helyre tudunk költözni, aminek fenntartása is nagyon költséges, így egyéb kiadásokat nem tudunk most kigazdálkodni.

Egy laptopot szeretnénk kérni a gyerekeknek, mivel a Covid miatt gyakran kell nekik otthon tanulni és nincs hozzá számítógépünk, valamint egy hűtőt és egy mosógépet. A jelenlegi hűtőnk nem fagyaszt, így nem tudok előre vásárolni a családnak, az Otthonban lévő mosógépet pedig nem tudom annyit használni, amennyit egy 7 tagú család igényel. Ezeket az eszközöket később az albérletbe is vinnénk.

Bemutatkozás:

Rácz Mihály vagyok, a feleségem Enikő. 5 gyermekünket neveljünk nagy szeretetben. Jelenleg 40 négyzetméteren élünk 7-en, mivel egy budapesti átmeneti otthonban lakunk. Mindketten dolgozunk, és reményeink szerint hamarosan költözhetünk az albérletünkbe, melyre már hónapok óta gyűjtjük a kaució összegét. Sokan vagyunk, így a lakhatásunk is többe fog kerülni.

Vidékról költöztünk Budapestre, hogy jobb anyagi körülményeket tudjunk teremteni a gyermekeinknek. A számunkra megfelelő munkát már megtaláltuk, és ideiglenes állapotként tekintünk az Átmeneti otthonra. Minden segítségükért nagyon hálásak vagyunk nekik!

Gyermekeinkre nagyon büszkék vagyunk, sokat segítenek nekünk a háztartásban, mindemellett jól is tanulnak. Elsősorban nekik szeretnénk megkönnyíteni a helyzetüket, hiszen sokat vannak itthon mostanában a Covid miatt. Telefonról tanulnak, és amikor idejük van, akkor föznek, takarítanak, mosnak.

Mire lenne szükségem?

460 ezer forintból be tudjuk szerezni a számunkra megfelelő, nagy teherbírású mosógépet, fagyasztós hűtőszekrényt, valamint a gyermekeinknek a laptopot.

A gyerekek beosztják egymás között a tanulást, így felváltva tudják használni a laptopot. A hűtőnek hála pedig előre tudok nekik főzni, bevásárolni, hogy ne nekik kelljen. A mosógép lenne mindenki legnagyobb öröme, hiszen sokszor napi 3-4 alkalommal is be kellene kapcsolnom, de most sajnos nem tudjuk ezt megtenni.

Mikor lenne szükségem a segítségre?

Előreláthatóan tavasszal tudunk költözni az albérletbe, de az eszközöket már jóval hamarabb tudjuk használni, hiszen az otthon nem tud ennyi családot ellátni mindennel.