Problémám:

Egy olyan szakmát szeretnék szerezni, amiben tudnék dolgozni a súlyos beteg kisfiam mellett.

A férjemmel nagyon szerettünk volna második gyermeket, amiért mindent megtettünk és 2013.12.12-én meg is született Robika. Sajnos a hatalmas örömünk nem sokáig tartott, mindössze 3 hónapig, mert a kisfiamnál nagyon súlyos görcsrohamok jelentkeztek, amik még mindig végigkísérik a mindennapjainkat.

Azóta folyamatosan azon van a férjem, hogy mindent megteremtsen a szükséges kezelésekre, rehabilitációkra, de ezek összege sajnos már sokszokszor túllépik a határainkat.
Nagyon szeretnék már én is dolgozni, így a férjemről is csökkenne egy kicsit a teher. A fodrász szakma egy olyan lehetőség, ahol az időmet magam osztanám be Robika egészségi állapotát figyelembe véve.

Bemutatkozás:

Sipos Róbertné vagyok 2 gyermekes édesanya. A kisfiammal itthon vagyok már 8 éve, bevételem csak abból van, amit utána kapok. A súlyos betegsége miatt sajnos munkahelyen dolgozni nem tudok, emiatt szeretném a fodrász szakmát kitanulni, és saját lábra állni.

Robi betegsége óriási anyagi terhet jelent a családnak. Olyan fejlesztésekre kell járnunk, melynek költsége havonta több százezer forint. Mivel korosztályában súlyosan elmaradott, naponta 4 órát tölt a fejlesztőpedagógusok társaságában, ahová én kísérem el.

Emellett sajnos nem tudok olyan munkát vállalni, ahol a munkáltatóm elfogadja azt, hogy csak 3 órát tudok jelen lenni, illetve havonta egy hetet a fejlesztőházban töltök. A fodrász szakma elsajátítása lehetőséget adna számomra, hogy Robi mellett, szabad időbeosztásban tudjak dolgozni, így a férjemnek is könnyebb lenne.

Mire lenne szükségem?

574 500 Ft a tanfolyam díja, mely a vizsga díját is tartalmazza, ehhez még hozzá jön 150.000 Ft, ami a vizsgához szükséges eszközök ára. Összesen : 724 500 Ft. Jelenleg 150 000 Ft-ra van szükségem, hogy az eszközöket meg tudjam vásárolni.

Nagy lehetőségem lenne, hisz még most novemberben csatlakozhatnék felzárkóztatással a képzéshez, ami egyben az utolsó lehetőségem lenne, mivel az OKJ-s képzések megszűnnek.

Mikor lenne szükségem a segítségre?

Az eszközöket decemberben szeretném megvásárolni, így decemberben 150 000 Ft, majd februárban a tanfolyami díjra és a vizsgadíjra.