Problémám:

Szeretném elvégezni a gyógypedagógiai asszisztens képzést, azonban egyedülálló anyukaként sajnos ezt nem tudom anyagilag megengedni magamnak. Számtalan végzettségem ellenére sem kapok biztos, stabil állást, ezért próbálkoznék egy új szakmával, amellyel a közszférában elhelyezkedhetek.

Bemutatkozás:

Rassai Rita vagyok. 2012. szeptembere óta nevelem egyedül 3 lányomat. Hangmérnök, zenei rendező, alapfokú zenetanár, pedagógiai asszisztens és mediátor vagyok az eddigi végzettségeim szerint. Sajnos mégsem találok olyan munkát, amit gyermekeim mellett úgy tudok végezni, hogy ne csorbuljon a rájuk fordított figyelmem, szeretetem. Legjobb tudásom szerint próbálok nekik mindent megadni mind anyagilag, mind mentálisan, de összes jövedelmem a főállású anyasági segélyből és családi pótlékból áll. Ha a Nagycsaládos Egyesület nem lenne, még nehezebb lenne a talpon maradás, fejlődés számunkra. Lányaim kitűnő tanulók, kerületünk tanulmányi versenyeinek állandó dobogósai, zenei versenyeken országos szintű aranyérmük is van.

Célom az, hogy a pedagógiai és leendő gyógypedagógai asszisztensi végzettséggel úgy tudjak elhelyezkedni óvodában, vagy iskolában, hogy iskolai mediátori feladatokat is el tudjak látni mellette. Az iskolai mediációra nagyon nagy szükség van manapság, de sajnos az iskolákat fenntartó KIK nem különít el erre anyagi forrásokat, így külön mediátort sem tudnak alkalmazni. A bírósági és gyámhivatali mediációkhoz pedig ki kéne váltanom a vállalkozói engedélyt, ami kezdőtőke nélkül lehetetlen.Jelenleg is sok SNI-s gyermekkel foglalkozom nagy sikerrel, de mindezt csak szociális érzékenységből teszem, jövedelmem nem származik belőle. Szeretnék gyerekekkel foglalkozni, de már úgy, hogy pénzt is kapok a munkámért. 

Ehhez az álmomhoz hiányzik egy gyógypedagógiai asszisztensi szakvizsga. Ha megkapom az anyagi támogatást, akkor a Kapos 2007 Kft-nél szeretném a tanfolyamot elvégezni, mert ott végeztem 2016-ban pedagógiai asszisztensként, és elfogadják a moduljaim egy részét, illetve a tanfolyam díjából is kedvezményt kapnék.

Mire lenne szükségem?

A tanfolyam és a végén lévő vizsga díjára lenne szükségem.

Mikor lenne szükségem a segítségre?

A következő tanfolyamról sajnos már lecsúsztam, de évente többször indul, így remélem, a legközelebbire már eljutok, így december 15.