A projekt támogatásával 4 sajátos nevelési igényű gyermek fejlesztéséhez járulsz hozzá. Vaszi Balázs autizmus spektrumzavarral küzdő, 9 éves kisfiú. Miháczi Lívia 6 éves SNI-s kislány. Hevesi Hunor egy SNI-s és logopédiai problémával küzdő gyerek. Orosz Attila Dániel pedig egy 11 éves, sajátos nevelési igényű gyermek, aki magatartásbéli, beszéd és mozgásproblémákkal küzd.

Problémám:

Mind a négy gyermek sajátos nevelési igényű, vagyis mozgásukban, és/vagy magatartásukban külön kihívás elé állítják szüleiket. Az úszás bizonyítottan hatékony a mozgáskoordináció és az egyensúlyérzékelés fejlesztésében, így elengedhetetlen a gyermekek felzárkóztatásához. A családok azonban nem engedhetik meg maguknak, így szükségük van segítségre.

Bemutatkozás:

Vasziné Murányi Ildikónak hívnak. A mi kis családunk 4 főből áll: a kisfiam, Balázs 9 éves, lányom, Boglárka 15 éves. A családfenntartó a férjem, József, én pedig GYES-en vagyok a fiammal. A kisfiamról 2 évesen kiderült, hogy autizmus spektrumzavarban szenved, ami fejlesztésekkel segíthető, de nem gyógyítható. A fejlesztéseket folyamatosan próbáljuk neki biztosítani, ami megterheli költségvetésünket. Szeptembertől már elkezdte az iskolát, ami plusz kiadásokkal járt. Sajnos én továbbra sem tudok vissza menni dolgozni, mert a fiam fejlesztéseit meg kell tudnom oldani, és az iskolába jutás is kihívást állított elénk. Lelkileg az egész családot megviseli a kisfiúnk állapota a nem várt nehézségek, tünetek miatt. Nekünk elsősorban az ő fejlesztése a legfontosabb, ehhez kérnénk szépen a segítséget. Az iskolával járó plusz kiadások miatt jelenleg nem tudjuk megoldani anyagilag Balázs úszásoktatását. Az úszás javíthatná a magatartását, enyhíthetné a tüneteit, így kicsit könnyebbé varázsolhatná a mindennapjainkat.

A másik családnál a 6 éves Líviának van szüksége segítségre, ahol az apuka hirtelen munkahelyvesztése miatt nem tudják finanszírozni a fejlesztő úszást.

Miháczi Lívia anyukája vagyok. Lívia 6 éves, sajátos nevelési igényű. A mozgásfejlődéséhez nagy szüksége lenne úszásoktatásra, azonban a párom elvesztette a munkáját a jelenlegi helyzet miatt, nem tud elhelyezkedni, így nem tudjuk önerőből megteremteni a szükséges anyagi forrást. Az SNI-s gyerekek egyensúlyérzékelésében, mozgáskoordinációjában a vízben való mozgás rengeteg javíthat, így hosszabb utánajárás után úgy döntöttünk, szeretnénk mi is kipróbálni ezt a lehetőséget. Azonban a jelenlegi anyagi körülményeink ezt nem teszik lehetővé. Úgy gondoljuk, és úgy is tekintünk a helyzetre, hogy ez csak átmeneti. Ha a párom el tud helyezkedni, könnyebben kigazdálkodjuk az úszásoktatás árát, de szükségünk van egy kezdő lökésre, hogy Lívia ne maradjon le még jobban mozgásában a kortársaitól.

Hevesi Hunornak édesanyja, Ágnes kér segítséget.

Mi egy kis család vagyunk, ketten élünk együtt a kisfiammal. Sajnos jelenleg nincs munkám, elég nehéz találni ebben az időszakban, ezért anyagi körülményeink szűkösek. A gyermekem SNI-s és logopédiai problémával küzd, fejlesztésre szorul. Szeretném, ha fel tudná zárkózni a normál iskolai szinthez, ehhez szükséges lenne az úszásoktatás. Nagyon örülnék, ha megkaphatnám a kellő anyagi támogatást ahhoz, hogy ez megtörténjen.

Orosz Adrienn két gyermekét egyedül nevelő anyuka, akinek a mindennapok is kihívást jelentenek. 11 éves fia, Dániel sajátos nevelési igényű, így most támogatásért fordul hozzánk.

Két kiskorú gyermeket nevelek egyedül, nehéz anyagi körülmények között. Egyik gyermekem, Dániel most 11 éves, és sajátos nevelési igényű. Magatartásbeli, beszéd-, és mozgásproblémákkal küzd. Jót tenne a fejlődésének az úszásoktatás, ezért szeretnék segítséget kérni a fejlesztéséhez, a problémáinak leküzdéséhez. Az úszás javíthatná a finommotoros és figyelmi problémáit, azonban egyedülálló anyukaként, kevés jövedelmemből nem tudom megteremteni azt a pénzt, ami a rendszeres úszásoktatáshoz szükséges.

Mire lenne szükségem?

Mindegyik család az úszásoktatás tandíjának kifizetéséhez szeretne segítséget kérni.

Mikor lenne szükségem a segítségre?

Ha lehet november 30.-ig