Problémám:

A gyerekek internet hozzáférés hiányában nem tudnak tanulni, főleg a távoktatás idején, így wi-fi modemre, és régi, de még működő laptopunkhoz külső memóriára lenne szükségünk.

Bemutatkozás:

Széles Sándorné vagyok, 3 gyermekes anyuka. Az elmúlt időszakban sokat változott a világ. Digitális eszközeinket fokozott hadirendbe kellett állítanunk, de sajnos kiderült, hogy inkább hadilábon állunk néhány dologgal… 3 gyermeket nevelünk, a legkisebb Tamás, jövőre lesz első osztályos. Szilvia 8 éves, 2. osztályos kitűnő tanuló. Hegedülni tanul és képzőművészeti órákra jár a Hubay Zeneiskolába. Tanárai szerint nagyon tehetséges tanítvány. Katalin, nagy örömünkre felvételt nyert az egyetemre, emellett angol nyelvvizsgára és jogosítvány megszerzésére készül.

Szerencsések vagyunk, mert Édesapának megmaradt a munkahelye, viszont nehezebb is volt a munkája a kialakult helyzet miatt (BKV, OMSZ). Én sajnos elvesztettem tavasszal a munkahelyem, mert nem tudtuk a gyerekeket kire bízni. Jelenleg takarítást vállalok, de szeretném képezni magam, és munkát találni.

Mire lenne szükségem?

A legtöbb tanfolyam online, és az otthonról végezhető munkához is internet szükséges. Van internetünk és wifink otthon, de a modemünk nagyon régi. Sokszor akadozik az internet, de a szolgáltató azt mondta, hogy a hiba nálunk van. Egy új router megoldaná a problémát. Laptopunk is van, bár nem mai darab, de egy külső winchester segítene gyorsabbá tenni. Ez mindenkinek megkönnyítené az életét a családunkban, főleg a nagylánynak lenne fontos, hogy ne szakadjon meg a net egy fontos vizsga közben.

Éppen ezért szükségünk lenne egy új külső memóriára és egy wi-fi modemre. Segítené a gyermekek tanulását, vizsgázását, főleg ha újra digitális oktatás lépne érvénybe.

Mikor lenne szükségem a segítségre?

A lehető leghamarabb, de legkésőbb november 30.